Web Analytics Made
Easy - StatCounter

11.januar - Ukebrev

God ettermiddag

Vi tenner to lys ett for fred og frihet - - og ett for vennskap Ingen medlemsmøter i januar

Vi finner det uforsvarlig å arrangere medlemsmøter når smittesituasjonen Covid-19 er så alvorlig som den er nå. Det blir derfor ingen møter i januar. 

Innsamlingsaksjon til barna i Gjerdrum Oppfordring om å delta i en innsamlingsaksjon til barna i Gjerdrum kom fra Distriktsguvernør Ine Barlie som igjen hadde blitt utfordret av Assisterende Guvernør i område H, Geir Anda. Slik som den økonomiske situasjonen nå er i Halden Rotary klubb kan jeg ikke anbefale at klubben gir et bidrag. Derimot ser jeg gjerne at medlemmer som ser seg i stand til det privat gir et bidrag.
Gjerdrum kommune har ikke anledning til å organisere dette, men Ressursnettverket for barn og unge (RBU) vil organisere dette arbeidet. RBU er en veldedig organisasjon som er tilknyttet Gjerdrum idrettslag og samarbeider tett med kommunen for å bistå familier som har behov for bistand. VIPPS nummer til RBU er: 514056 Kontonummer til RBU er: 1503.15.65895

Navnedag 
Børge Børre Det samme som Berge og navn som begynner på Berg (norrønt bjarga = bringe i sikkerhet) 

Fødselsdager i klubben denne uken Ingen fødselsdager i klubben denne uken Fødselsdager ellers … 
1910 Trygve Bratteli, Ap.-politiker, født († 1984) - statsminister 1971-1972 og 1973-1976 
1918 Gunnar Sønsteby, motstandsmann i andre verdenskrig («Kjakan»), født († 2012) 
1972 Kåre Conradi, skuespiller, født 
1975 Eskil Ervik, skøyteløper, født - Verdensrekord på 3000 m og 5000 m 2005 - La opp 2007

Det hendte - den 11 januar 1919 I Versailles ble fredsforhandlingene etter første verdenskrig startet

1978 Norge og Sovjetunionen inngikk en midlertidig avtale om fiskekvoter i den såkalte gråsonen, som begge land krevde 1978 Olje- og energidepartementet ble opprettet med Bjartmar Gjerde som statsråd 
1991 I Litauen stormet sovjetiske styrker forsvarsdepartementet i Vilnius - De baltiske statenes selvstendighet ble først anerkjent i september

Programmet framover 
Ingen medlemsmøter i Januar 2021. Smittesituasjonen Covid-19 er så alvorlig at vi har avlyst alle fysiske møter ut januar måned. Vi arbeider nå med februar, og følger tett med i nasjonale bestemmelser og utfyllende/innskjerpende retningslinjer gitt av Halden kommune. Ukebrev fra presidenten vil fortsette så lenge vi ikke kan møtes i lokalene til Haldens klub. Dersom det er forslag til temaer eller spørsmål fra medlemmer som jeg kan besvare i et ukebrev så send gjerne inn når som helst. Video-møter erstatter fysiske møter – en mulighet som vi ennå ikke har prøvd i klubben. Noen klubber i distriktet har benyttet dette helt siden mars måned, andre har som oss forsøkt noen møter og når smittevernregler gjør det umulig å møtes har noen hatt møter ute og andre brukt video. 

Fra styremøtet i Halden RK 
• Hjemmesiden Det er besluttet at innhold på hjemmesiden omorganiseres i noen grad. På førstesiden legges ut «teasere», oversatt til appetittvekkere, til de aktiviteter som klubben planlegger å gjennomføre og har gjennomført. Førstesiden skal ligge åpent for publikum. Referater, medlemslister ol blir liggende passordbeskyttet. Dette omfatter også foredrag, men hvis foredragsholder gir tillatelse blir hele foredraget liggende åpent på førstesiden. Straks dette er gjennomført blir medlemmene informert om hvor / når passord skal aktiviseres. 
• Elektronisk arkiv og nye e-post adresser Rotary International har inngått avtale med Google om bruk av deres tjenester. For en «nonprofit» organisasjon som Rotary vil det bety at klubbene ikke skal betale for e-poster (gmail) og elektronisk lagring (Google Disk) eller video-konferanser (Google Meet). Halden Rotary klubb er i gang med å ta i bruk de nye tjenestene, og informasjon vil gå ut til medlemmene etter som overgangen er gjennomført. For klubben vil dette innebære en årlig innsparing på ca. kr.1.500,- 
• Økonomi Klubben har god kontroll med budsjettet, selv om vi må ta i bruk oppsparte midler slik det ble vedtatt under årsmøtet i november, ref. protokoll fra årsmøtet.
• Møtested Styret har foreløpig lagt arbeidet med å vurdere nytt fast møtested for medlemsmøtene til side. Så lenge vi ikke har møter i Haldens klub har vi heller ingen utgifter. Så snart melding om at møtevirksomheten igjen kan normaliseres, vil søken etter alternative møtesteder gjenopptas.
• Budsjettmøte 21 juni 2021 Vi har besluttet at budsjettmøtet for rotaryåret 2021-2022 skal gjennomføres mandag 21 juni 2021. Komitéene anmodes om å sende inn sine forslag til kasserer ila april 2021. 
• Sommeravslutning 28 juni 2021 Sommeravslutning med presidentskifte og utdeling av kulturprisen gjennomføres mandag 28 juni 2021.

Historiske skilt. Komitéen jobber ustoppelig videre. I ukene før jul fikk jeg lese mer tekst, ny tekst, forbedret tekst som skal inn på hjemmesiden når den tid kommer. 

Hilsen
Ove Aardal

 
19 mars. Hvem styrer Stortinget

19. mars 2018

19 mars. Hvem styrer Stortinget

Presidenten ønsket velkommen til 30 medlemmer, 2 inviterte, potentielle medl., og til 3-4 ektefeller. Spesielt velkommen til kveldens foredragsholder!
Så tente han 2 lys: et for fred og frihet, ett for vennskap.

19. FEB. INGEN MURER ER FOR HØYE

20. februar 2018

19. FEB. INGEN MURER ER FOR HØYE

Presidenten ønsket velkommen til 26 medlemmer og 5 gjester. Spesielt velkommen til Trond Henriksen, kveldens foredragsholder.
Presidenten åpnet med å tenne 2 lys: ett for fred og frihet, ett for vennskap.

12. Feb. Sarpsborg 08

15. februar 2018

12. Feb. Sarpsborg 08

Presidenten ønsket velkommen til 25 medlemmer og spesielt velkommen til Cato Haug, styreleder i fotballklubben ”Sarpsborg 08”!

5. FEB. KAFFEMØTE

15. februar 2018

5. FEB. KAFFEMØTE

Presidenten ønsket velkommen til 25 medlemmer, idet han tente 2 lys: ett for fred og ett for vennskap.

15. Jan. Aldersoptimering

15. januar 2018

15. Jan. Aldersoptimering

Et stort antall medlemmer og gjester møtte opp for å høre
prof. Börge Bjelke foredra om aldersoptimering

18. september. Om Geologi

19. september 2017

18. september. Om Geologi

Presidenten ønsket velkommen til 27 medlemmer og en ledsager. Kveldens oppsatte foredrag ble erstattet av et uhyre interessant foredrag av John Ljøner Andersen

4. sept. - Guvernørbesøk

6. september 2017

4. sept. - Guvernørbesøk

Presidenten ønsket velkommen til 19 medlemmer og til DG Yvona Holbein og ass.DG Even Jahren.

28. august. - Kaffemøte

28. august 2017

28. august. - Kaffemøte

Presidenten ønsket velkommen til kaffemøte. 28. medlemmer til stede. Det ble fremlagt - og enstemmig vedtatt - styrets regnskap for 2016/17 og budsjett for 2017/18.

21. august. - Reketur

23. august 2017

21. august. - Reketur

Fung. president Gunnar Skjerve ønsket velkommen ombord i slepebåten Tista til 13 medlemmer. Noen hadde måttet melde avbud i siste liten.

7. august. Sommermøte i Kluben.

7. august 2017

7. august. Sommermøte i Kluben.

Sommermøte i lille peisestue. Presidenten kunne ønske velkommen til 22 medlemmer. Det ble trangt om plassene; men dessto bedre stemning!

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Haldens Klub
Adresse: Borgergt. 5
Postnummer: 1767
Sted: Halden
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...