Web Analytics Made
Easy - StatCounter

4.Januar - Ukebrev

God ettermiddag og Godt Nytt År

Som dagene går..

Julegudstjenesten onsdag 16 desember 2020 ble gjennomført med Halden RK som ansvarlig arrangør, i 2021 er det Fredriksten RK som har ansvaret.
36 deltakere overholdt 1-metersreglen. Fra kulturskolen kom ungdommene Diako Mesgari, Alfred Minge, Nadia Cuellar Krause og Inger Marie Labori Brattberg samt lærer Kirsti Andersen som alle spilte fiolin. Fra Hans Majestets Kongelige Garde og Tistedal kom Gard Lindberg-Olsen og spilte på trompet.
Sissel Dahl-Nielsen, Hanne Hordnes og Solgunn Strand samt vår egen Arild Stang sang for oss.
Menigheten hadde ikke, pga smittevernregler, tillatelse til å synge. Men hva gjorde vel det når sangerne, ungdommene og organisten Knut Ronald Haugen fyllte kirken med nydelig musikk og sang.
Sogneprest Reidar Finsådal ledet gudstjenesten på sin sedvanlige lune og humoristiske måte. I ettertid fikk vi greie på at det var 40 år siden at han ble ordinert til prest, på samme dato og omtrent på samme klokkeslett til en kveldsgudstjeneste.

Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) planlegges til 12 – 14 mars 2021. Vi hadde frist til 1. januar 2021 om å melde på deltakere. Om det blir fysisk fremmøte på Oscarsborg som tidligere eller videokonferanse, blir bestemt senere. 
Halden RK har meldt på Karl-Erik Ringsell Martinsen som eneste deltaker. De tre som var påmeldt til RYLA våren 2020 og som ble avlyst pga smittevernregler, hadde ikke anledning til å bli med i mars 2021.
RYLA er et lederprogram (seminar) for unge talenter i alderen 18 – 25 år, som har en lederrolle eller som i framtiden ønsker å være med i en. Målsettingen med RYLA er å gi fremtidens ledere impulser og idéer til godt lederskap innen næringsliv, organisasjonsliv og forvaltning. Økonomi: Halden Rotary klubb dekker utgiftene til forlegning og forpleining for deltakeren, reise og lommepenger må deltakerne selv dekke.

Navnedag 
Roar Roger Roar = norrønt hróðr (ros, berømmelse) + arr (kriger). Roger er gammelengelsk/tysk Hrotgar/Hrodgar.

Fødselsdager i klubben denne uken Mili Dzabic fyllte år 3 januar 2021 
Fødselsdager ellers i verden denne dagen 1643 Isaac Newton, engelsk matematiker og fysiker, (25.12.1642 etter den gamle julianske kalender) - Formulerte gravitasjonsloven og mekanikkens bevegelseslover 
1785 Jacob Grimm, tysk språkforsker, († 1863) - Samlet med broren Wilhelm eventyr 
1914 Fredrik Stabel, tegner og skribent («Norsk dusteforbund»), († 2001) 
1935 Floyd Patterson, amerikansk bokser, († 2006) - Tapte VM i tungvekt for Ingemar Johansson 1959, vant igjen 1960, tapte for Sonny Liston 1962 
1956 Bjørn-Sigurd Tufta, maler, 
1957 Steinar Albrigtsen, sanger (blues, country, viser), - Har samarbeidet mye med Tom Pacheco og Jørn Hoel

Det hendte - den 4 januar 1968 Rikskonsertene holdt sin første konsert (i Hammerfest) 1981 I Alta lenket demonstranter mot kraftutbyggingen seg fast - Fjernet av politiet 15. januar 1994 Litauen søkte om medlemskap i NATO 2000 Ved Åsta i Østerdalen kolliderte to passasjertog og kom i brann - 19 personer omkom 2001 FNs sikkerhetsråd valgte nytt medlem Norge til i tre år å lede sanksjonskomitéen for Irak 2004 Afghanistan fikk ny grunnlov etter et fire ukers møte i storrådet Loya Jirga.

Myanmar (til 1989 Burma) feirer uavhengighetsdag 4. januar, dagen da det britiske styret opphørte i 1948. Det røde flagget med et blått merke fikk et emblem med tannhjul, aks, stjerner i 1974.

Programmet framover 
Første medlemsmøte i 2021 blir mandag 18. januar – dersom de nye smittevernreglene gir mulighet for det.
Covid-19. Vi følger med i meldinger fra Halden kommune med råd og veiledning hvordan man skal forholde seg under disse særlige forhold.
Mutert virus. Det er også grunn til å følge med på informasjon om det nye muterte viruset, som ser ut til å spre seg raskere, smitter på større avstand og smitter lettere blant yngre mennesker. I rapporten fra Imperial College London dokumenterer de at det muterte viruset sprer seg raskere i aldersgruppen 0–19 år enn i andre aldersgrupper. De skriver i rapporten at forskjellen er reell, men at de ikke har en forklaring. Vaksinering har startet og gir håp om en bedre framtid. 
På kort sikt, ja kanskje helt fram til over sommeren må vi alle være forberedt på å måtte bruke munnbind og holde avstand. 
Ukebrev fra presidenten vil fortsette så lenge vi ikke kan møtes i lokalene til Haldens klub. Dersom det er forslag til temaer eller spørsmål fra medlemmer som jeg kan besvare i et ukebrev så send gjerne inn når som helst. Video-møter erstatter fysiske møter – en mulighet som vi ennå ikke har prøvd i klubben. Noen klubber i distriktet har benyttet dette helt siden mars måned, andre har som oss forsøkt noen møter og når smittevernregler gjør det umulig å møtes har noen hatt møter ute og andre brukt video. 

Styremøter i Halden RK vi gjennomfører et styremøte i kveld mandag 4 januar om virksomheten fremover. Saker til behandling på dette møtet er økonomi, møteprogrammet, hjemmesiden, nye e-postadresser, nytt elektronisk arkiv og RYLA. Utdrag fra referat fra møtet vil bli meddelt dere i neste ukebrev. 

Historiske skilt. Komitéen jobber ustoppelig videre. I ukene før jul fikk jeg lese mer tekst, ny tekst, forbedret tekst som skal inn på hjemmesiden når den tid kommer. Omdømmekomitéen utnytter dette og fikk lagt ut en artikkel i Halden Arbeiderblad før jul.

Hvorfor blir jeg Rotaryaner? Fra Distriktsguvernør Ine Barlie har vi fått tilsendt noen ord til å legge seg på minne; 
Det er ikke for pengene 
Det er ikke for berømmelse 
Det er ikke for personlig vinning 
Det er bare for gleden av mine medmennesker 
Det er bare for å låne bort en hjelpende hånd 
Det er bare for å gi bort noe av seg selv 
Det er for å gi noe du ikke kan kjøpe med velstand 
Det er ikke medaljer vunnet med stolthet 
Det er for følelsen dypt inni deg 
Det er for belønningen dypt inni hjertet ditt 
Det er for følelsen du får etter du har hjulpet andre fjernt og nært som gjør deg til Rotaryaner 
Gary Krischock, Rotaryaner fra Queensland, Australia

Hilsen
Ove Aardal

 
19 mars. Hvem styrer Stortinget

19. mars 2018

19 mars. Hvem styrer Stortinget

Presidenten ønsket velkommen til 30 medlemmer, 2 inviterte, potentielle medl., og til 3-4 ektefeller. Spesielt velkommen til kveldens foredragsholder!
Så tente han 2 lys: et for fred og frihet, ett for vennskap.

19. FEB. INGEN MURER ER FOR HØYE

20. februar 2018

19. FEB. INGEN MURER ER FOR HØYE

Presidenten ønsket velkommen til 26 medlemmer og 5 gjester. Spesielt velkommen til Trond Henriksen, kveldens foredragsholder.
Presidenten åpnet med å tenne 2 lys: ett for fred og frihet, ett for vennskap.

12. Feb. Sarpsborg 08

15. februar 2018

12. Feb. Sarpsborg 08

Presidenten ønsket velkommen til 25 medlemmer og spesielt velkommen til Cato Haug, styreleder i fotballklubben ”Sarpsborg 08”!

5. FEB. KAFFEMØTE

15. februar 2018

5. FEB. KAFFEMØTE

Presidenten ønsket velkommen til 25 medlemmer, idet han tente 2 lys: ett for fred og ett for vennskap.

15. Jan. Aldersoptimering

15. januar 2018

15. Jan. Aldersoptimering

Et stort antall medlemmer og gjester møtte opp for å høre
prof. Börge Bjelke foredra om aldersoptimering

25. juli. - Restaurant Fabian

25. juli 2016

25. juli. - Restaurant Fabian

Hyggelig middagsmøte på Fabian Restaurant & Pannekakeri. Grunnet ferietid og sterk varme møtte bare 10 personer opp.

19. juli 2016

18. juli - sommermøte

Vakkert sommervær. Bare 11 medlemmer møtte opp i lille peisestue. Men det ble rikelig med diskusjoner!

11. juli. Jordbærmøte hos John Solberg

18. juli 2016

11. juli. Jordbærmøte hos John Solberg

Mange hadde møtt opp til dette populære sommermøtet hos Astrid og John. Dette til tross for litt surt og dårlig vær.

27. juni - Halden Rotary klubbs sommeravslutning

27. juni 2016

27. juni - Halden Rotary klubbs sommeravslutning

Til Herregårdskaféen kom etter hvert 24 medlemmer og 3 gjester, samt ektefeller, - til sammen 39 personer. Et nydelig tapas-bord var satt frem, og samtlige spiste og skravelt livelig frem til kl 19.15.

20. juni - foredrag om jernbanes sikkerhetsprinsipper

20. juni 2016

20. juni - foredrag om jernbanes sikkerhetsprinsipper

Presidenten ønsket sine Rotary-venner velkommen til Rotary-årets siste møte med foredrag, som var om utvikling av jernbanens sikkerhetsprinsipper.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Haldens Klub
Adresse: Borgergt. 5
Postnummer: 1767
Sted: Halden
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...