Web Analytics Made
Easy - StatCounter

19.oktober - Ego foredrag

Presidenten innledet som vanlig med å tenne to lys, for fred og frihet og for vennskap.

22 medlemmer møtte denne mandagskvelden

  

Mandag 19 oktober er årets 293. dag. Det er nå 73 dager igjen av 2020.

Navnedag i dag har Tora og Tore, åpenbart avledet av guden Tor.

Bjørn Martin Hansen har fødselsdag førstkommende søndag-medlemmene gratulerer med applaus.

Etter en gjennomgang av begivenheter på denne dag, redegjorde presidenten for programmet fremover.

På medlemsmøtet mandag 26 oktober vil vår egen Jon Aksel Brynildsen holde foredrag om «Miljøvennlig stenullsproduksjon».

Mandag 2. november er det årsmøte, og årsberetning, regnskap og innmeldte saker er sendt til medlemmene. Valgkomiteens forslag til nytt styre for rotaryåret 2021-2022 og ny president for roytaryåret 2022-2023, ble sendt til medlemmene pr. e-post for en md siden.

Av andre saker kunne presidenten nevne Meldemskomiteens arbeid med å identifisere nye medlemmer. Komiteen har en rekke navn på blokken av personer som skal inviteres til medlemskap.

Medlemskomiteen leder, Knut Nordbø , deltar tirsdag 20 okt i et nettmøte med område A og D, vedrørende bl.a. medlemsverving.

Den planlagte områdekonferansen for Rotary D2260A som skulle finne sted er pga koronasituasjonen utsatt.

Rotary Business Network møtes på Kihl gård i Råde torsdag 22. okt. Finansrådgiver i Innovasjon Norge, Olav Ingebjørn Moe, innleder.

Fra Viken fylkeskommune har klubben fått invitasjon til å delta i en høring angående fylkeskommunens planer om å opprette et flerkulturelt råd. Styrets sekretær, Bjørn Olav Blokhus, vurderer hvorvidt flere av komiteene skal engasjeres eller om styret alene vurdere om og evt hva vi skal svare på henvendelsen.

  

Aftenens foredrag fremførtes av Pål Mikkelsen, som i sitt ego-foredrag gav til beste høydepunkter i sitt mangslugne liv.

Pål innledet med en presentasjon av sin familie, inkludert puddelen, familiens midtpunkt. Han beskrev en trygg og god barndom og ungdom  i Sarpsborg, var innom speideren og senere ungdommens heimevern og beskrev den tidens store lidenskap, som ikke var en kvinne, men en lett MC (Honda CB 100). Etter hvert ble øl og fest også viktig og det vedvarte gjennom videregående som ble avsluttet i 1981 med interrail helt til Hellas, uten mobil og med sekken stappet med reisesjekker. Man vokste på det.

Etter artium ble det en stund jobb på Borregaard, så militærtjeneste i Flyvåpenet, skvadron 331 Bodø- en spennende tid.

Vurderte å ta jus, men endte opp som student ved Østfold ingeniørhøyskole høsten 1983. Kan ikke få skrytt nok av denne tiden på ØIH, og på NTH under påbyggingsstudet der, både faglig og sosialt. Ble bl.a. barsjef under UKA, sang i kor og var i det hele tatt aktiv i studentmiljøet.

Overgangen til arbeidslivet ble en nedtur, rett ut som ferdigutdannet og inn i arbeidsløshet, 1988 var et kriseår i Norge. Mange fra Påls kull rekruttert til Sverige. Pål fikk «nødsarbeid « på Borregaard finkjemi og bodde fortsatt hjemme. Gleden var derfor stor han høsten 1989 fikk fast jobb på NRV/RAII. Fra nå av vokste det frem en fokusert, målrettet og arbeidssugen Pål Mikkelsen, som siden ikke har sett seg tilbake. En spennende karriere lå foran, vesentlig innen miljøsektoren, med resirkulering, karbonfangst, fjernvarme, energigjenvinning, og så til slutt NND( Norsk Nukleær Dekommisjonering )– som kort sagt betyr opprydning etter den mangeårig drift ved atomreaktoren i vår by. En omfattende og særs viktig samfunnsoppgave, som vil kreve lang tid store ressurser.

 Her i byen regner han etterhvert også med å få tatt opp igjen noen av sine mange interesser som MC, båtliv, golf jakt og fiske, terrengsykling og hytte og friluftsliv.

Pål ble takket med stor applaus for sitt vidtfavnenede foredrag.

Presis kl 2000 ble lysene slukket og medlemmene ønsket trygt hjem.

 

 

 


 

 

  
19 mars. Hvem styrer Stortinget

19. mars 2018

19 mars. Hvem styrer Stortinget

Presidenten ønsket velkommen til 30 medlemmer, 2 inviterte, potentielle medl., og til 3-4 ektefeller. Spesielt velkommen til kveldens foredragsholder!
Så tente han 2 lys: et for fred og frihet, ett for vennskap.

19. FEB. INGEN MURER ER FOR HØYE

20. februar 2018

19. FEB. INGEN MURER ER FOR HØYE

Presidenten ønsket velkommen til 26 medlemmer og 5 gjester. Spesielt velkommen til Trond Henriksen, kveldens foredragsholder.
Presidenten åpnet med å tenne 2 lys: ett for fred og frihet, ett for vennskap.

12. Feb. Sarpsborg 08

15. februar 2018

12. Feb. Sarpsborg 08

Presidenten ønsket velkommen til 25 medlemmer og spesielt velkommen til Cato Haug, styreleder i fotballklubben ”Sarpsborg 08”!

5. FEB. KAFFEMØTE

15. februar 2018

5. FEB. KAFFEMØTE

Presidenten ønsket velkommen til 25 medlemmer, idet han tente 2 lys: ett for fred og ett for vennskap.

15. Jan. Aldersoptimering

15. januar 2018

15. Jan. Aldersoptimering

Et stort antall medlemmer og gjester møtte opp for å høre
prof. Börge Bjelke foredra om aldersoptimering

18. september. Om Geologi

19. september 2017

18. september. Om Geologi

Presidenten ønsket velkommen til 27 medlemmer og en ledsager. Kveldens oppsatte foredrag ble erstattet av et uhyre interessant foredrag av John Ljøner Andersen

4. sept. - Guvernørbesøk

6. september 2017

4. sept. - Guvernørbesøk

Presidenten ønsket velkommen til 19 medlemmer og til DG Yvona Holbein og ass.DG Even Jahren.

28. august. - Kaffemøte

28. august 2017

28. august. - Kaffemøte

Presidenten ønsket velkommen til kaffemøte. 28. medlemmer til stede. Det ble fremlagt - og enstemmig vedtatt - styrets regnskap for 2016/17 og budsjett for 2017/18.

21. august. - Reketur

23. august 2017

21. august. - Reketur

Fung. president Gunnar Skjerve ønsket velkommen ombord i slepebåten Tista til 13 medlemmer. Noen hadde måttet melde avbud i siste liten.

7. august. Sommermøte i Kluben.

7. august 2017

7. august. Sommermøte i Kluben.

Sommermøte i lille peisestue. Presidenten kunne ønske velkommen til 22 medlemmer. Det ble trangt om plassene; men dessto bedre stemning!

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Haldens Klub
Adresse: Borgergt. 5
Postnummer: 1767
Sted: Halden
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

Sommermøte
2. aug. 2021, 19.00 - 20.00

Møtested, spisesalen Haldens Klub

Reketur med MS Tista
9. aug. 2021, 18.00 - 20.00

Påmelding kommer. Slutt tidspunkt kan variere

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...