03. august sommermøte

Presidenten ønsket velkommen til 22 medlemmer. Han tente 2 lys: ett for Fred og ett for Frihet.  Uttrykte glede over at så mange ledsagere var til stede på restaurantbesøket for en uke siden.


Mandag 3. august er årets 216. dag.
Navnedag i dag er Oline, Oliver og Olve.
Svein Håkon fyller år i dag. Ivar fyller år på lørdag. Vi gratulerer!

Kong Haakon VII ble født 3. aug. 1872, vår konge 1905 – 1957.
Det hendte på denne dag:
1492:  Christofer Columbus seilte ut fra Spania med 3 skip for å finne sjøveien mot vest til India.
1914:  Under 1. verdenskrig erklærte Tyskland Frankrike krig.
1920:  P. D. James, britisk krimforfatter født (bøkene om Adam Dalgliesh).
1940:  Litauen mistet selvstendigheten, innlemmet i Sovjetunionen.
1947:  Kongeskipet ”Norge” ble gitt av det norske folk i 75-årsgave til Haakon VII.
2002:  I Tyrkia ble dødsstraff avskaffet i fredstid (tilpasning til EU?).Presidenten kunne hilse fra Bjørnar Nyborg, som ringte fra Ullevål Sykehus. Han er blitt operert for kreft øverst i halsen. Det går bedre med ham. Han roser servicen på sykehuset og for god informasjon. Han tror det vil gå 2-3 uker før han kan være tilbake på møtene våre.
Distriktskonferansen 19.-20. sept. skal holdes på Quality Hotell, Kolbotn. Der bør vi være representert med 2! Onsdag 7. okt. er det område-møte for område A. Det er i Rakkestad fra 19. til 21. Her bør komitéleder  og nye medlemmer være med.
Mandag 10. august skal vi ha styremøte; vesentlig om økonomi. Vi skal bl a vurdere å gå til anskaffelse av et  bankkort, slik at styremedlemmer slipper å legge ut privat for innkjøp av diverse. Vi vil også planlegge årsmøtet, som er 2. november. Vi skal også se på revisjon av vedtektene våre. Fått gode innspill fra Gunnar og John Ljøner.

Ordet ble gitt til Lars Erik, som innledet til diskusjon: ”Blir norsk økonomi mer robust etter en krise?”:
De store økonomene i hovedstaden har forsøkt seg på enkelte antagelser for å kunne gi svar på spørsmålet, men ingen har så langt kommet med sikre spådommer om situasjonen for norsk økonomi i fremtiden.  Den ikke ukjente Trygve Hegnar uttalte på forsommeren, at ”norsk økonomi går så det suser!”. La oss ta et lite tilbakeblikk på situasjonen før 12. mars: det gikk dårlig med mange bedrifter, arbeidsløsheten steg, vi hadde lave renter; startfasen av en nedgangsperiode. Mange bransjer slet som bare det. Eksempelvis sportsbransjen: Gressvik i Askim gikk konkurs. Etter 12. mars begynte bedriftene å permittere og mange måtte gå over til hjemmekontor. Norges Bank satte styringsrenten til 0. Så kom regjeringen på banen med ”statlige støtteordninger” til bedriftene. Men dette til tross gikk mange mindre bedrifter konkurs. Fra min synsvinkel som økonom, synes jeg at en del i utviklingen etter koronakrisen er blitt mer positive. Vi har fått en del utrensking av foretak som antakelig ikke ville ha hatt livets rett på lang sikt. Dagligvarebransjen og Vinmonopolet langs hele den lange grensen mot Sverige har hatt en betydelig økning i omsetningen (12,7%). Nett-handelen i Norge har hatt rekordomsetning. Gullprisen har steget og stiger fortsatt.
Hva skjer til høsten, når ferien er over? Vil vi fortsette å reise i eget land? Hva med oljeprisen? Hva med kronekursen? Det vil være en del ubesvarte spørsmål, som vi ikke vil se svaret på før virkeligheten er der.  En krise er ikke positiv i seg selv. Men man blir tvunget til å tenke nytt, og det vil ofte oppstå nye muligheter, som man kanskje ellers ikke ville ha fått. Vi vil alltid være avhengige av utlandet. Sjefs økonomene våre er usikre på utviklingen. Selv tror jeg at en krise ikke nødvendigvis bare er negativ.

Det var stor interesse blant medlemmene, og mange hadde ordet.
Kl 20 overtok presidenten mikrofonen.  Han minnet om kaffemøtet neste mandag, da Magne har ”3-min.” Han slukket de to lysene og ønsket alle Vel Hjem!


 
19 mars. Hvem styrer Stortinget

19. mars 2018

19 mars. Hvem styrer Stortinget

Presidenten ønsket velkommen til 30 medlemmer, 2 inviterte, potentielle medl., og til 3-4 ektefeller. Spesielt velkommen til kveldens foredragsholder!
Så tente han 2 lys: et for fred og frihet, ett for vennskap.

19. FEB. INGEN MURER ER FOR HØYE

20. februar 2018

19. FEB. INGEN MURER ER FOR HØYE

Presidenten ønsket velkommen til 26 medlemmer og 5 gjester. Spesielt velkommen til Trond Henriksen, kveldens foredragsholder.
Presidenten åpnet med å tenne 2 lys: ett for fred og frihet, ett for vennskap.

12. Feb. Sarpsborg 08

15. februar 2018

12. Feb. Sarpsborg 08

Presidenten ønsket velkommen til 25 medlemmer og spesielt velkommen til Cato Haug, styreleder i fotballklubben ”Sarpsborg 08”!

5. FEB. KAFFEMØTE

15. februar 2018

5. FEB. KAFFEMØTE

Presidenten ønsket velkommen til 25 medlemmer, idet han tente 2 lys: ett for fred og ett for vennskap.

15. Jan. Aldersoptimering

15. januar 2018

15. Jan. Aldersoptimering

Et stort antall medlemmer og gjester møtte opp for å høre
prof. Börge Bjelke foredra om aldersoptimering

18. september. Om Geologi

19. september 2017

18. september. Om Geologi

Presidenten ønsket velkommen til 27 medlemmer og en ledsager. Kveldens oppsatte foredrag ble erstattet av et uhyre interessant foredrag av John Ljøner Andersen

4. sept. - Guvernørbesøk

6. september 2017

4. sept. - Guvernørbesøk

Presidenten ønsket velkommen til 19 medlemmer og til DG Yvona Holbein og ass.DG Even Jahren.

28. august. - Kaffemøte

28. august 2017

28. august. - Kaffemøte

Presidenten ønsket velkommen til kaffemøte. 28. medlemmer til stede. Det ble fremlagt - og enstemmig vedtatt - styrets regnskap for 2016/17 og budsjett for 2017/18.

21. august. - Reketur

23. august 2017

21. august. - Reketur

Fung. president Gunnar Skjerve ønsket velkommen ombord i slepebåten Tista til 13 medlemmer. Noen hadde måttet melde avbud i siste liten.

7. august. Sommermøte i Kluben.

7. august 2017

7. august. Sommermøte i Kluben.

Sommermøte i lille peisestue. Presidenten kunne ønske velkommen til 22 medlemmer. Det ble trangt om plassene; men dessto bedre stemning!

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Haldens Klub
Adresse: Borgergt. 5
Postnummer: 1767
Sted: Halden
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...