Web Analytics Made
Easy - StatCounter

12. Feb. Sarpsborg 08

Presidenten ønsket velkommen til 25 medlemmer. Spesielt velkommen til Cato Haug, styreleder i fotballklubben ”Sarpsborg 08”!

Presidenten tente 2 lys: et for fred og ett for vennskap.

Ingen bursdager denne uken.

Dagen i dag  er årets 43. dag. Dette hendte:
1809:   Charles Darwin og Abraham Lincoln født
1912:  I Kina ble 6-årige keiser Pu Yi tvunget til å gå av
1932:  Prinsesse Astrid født
1945:  ”Jaltaerklæringen” vedtatt. (Oppdeling av Tyskland etter 2. verdenskrig) 
1956:  Spiondiplomatene Burgess og MacLean hoppet av til Sovjet
1994: OL på Lillehammer åpnet.  Lekene åpnet i Vancouver 2010
1994: Edv. Munchs maleri ”Skriket” stjålet fra Nasjonalmuseet. 


Navnedager:
Randulf (norrønt for skjold og ulv)
Randi (norrønt for regin/gud og hildr/strid)
Ronja (samisk; Astrid Lindgren)

Kveldens foredrag ved Cato Haug:

Er fra Sarpsborg, men har bodd i Halden i 13 år; flyttet herfra for et år siden.  Startet med å fortelle at han her i Halden forsøkte å få til toppfotball med Kvik og Knut Johansen. Sistnevnte hadde en visjon ved at underholdende og god fotball skulle ”sette Halden på kartet”.  Brukte mye tid og penger, men lyktes ikke.
Ville snakke om hvordan man bygger prestasjonskulturer og  Sarpsborg 08 som eksempel. Snakket en del om verdien til Sarpsborg 08. Klubben skal først og fremst være et ”by-anliggende”; skal gjøre sarpinger stolte.  ”Sammen for Sarpsborg”.  Historisk sett er Østfold fotballfylket nr 1! I år er klubben 10 år gammel. Alle fotballklubbene i Sarpsborg ble enige om å gå sammen for å starte en topp-klubb. Det er et byanliggende; men vi sier nå: Sammen for Østfold. Sarpsborg 08 er en av de sterkeste merkevarene i Østfold for tiden. Visjonen var fra starten, at alle involverte går på jobb for å skape historiske øyeblikk. Klubben var fra starten fattig, men det var enighet i styret om aldri å bruke penger man ikke hadde.  Idéen var å ”bygge sten for sten”.  Dette standpunktet ble helt avgjørende for at klubben er der den er i dag. Har spilt 2 cupfinaler; dessverre tapt begge.  I 2016 kjempet klubben om å ta medalje; i fjor tok den bronsemedalje. Det å skape ”historiske øyeblikk” er noe alle i klubben lever etter hver dag.
Laget er pt i Spania; i går spilte det mot Dinamo Kiev og vant 1-0. Det ukrainske laget har vært i Champions Leage  2 ganger. 
Det viktigste Sarpsborg 08 gjør er å bygge omdømme! Det er alle i organisasjonen enige om. 

Alle spillere i klubben har en forholdsvis lav lønn, en 10-del av hva mange spillere får i andre klubber i Norge. Man bygger opp kapital bl.a. ved å ta inn unge spillere, bygge dem opp og selge dem videre. Derved kan også unge spillere få sjansen til å gjøre en karriere; ofte i utlandet. Dessuten har man ved hjelp av hele klubbens visjon bygget opp en fantastisk dugnadsgjeng.  Det er et 60-talls gamle og yngre mennesker av begge kjønn som stiller opp for alle gjøremål. F eks får alle spillere i stallen frokost og varm lunsj i klubbhuset hver dag, tilberedt og servert av dugnadsgjengen. Spillerne har en skikkelig treningsomgang etter frokost og en etter lunsj. 
Spillerne blir aldri ”truet” med bot eller straff. Hvis en spiller tar seg et glass vin til middag i Spania, blir dette ikke bemerket. Men stort sett er det aldri snakk om alkoholbruk på treningsleire. Dette er en holdning som samtlige i klubben er enige om.  Budsjettet for 2018 ligger på rundt 96 millioner – langt høyere enn tidligere – bl a p.g.a. fjorårets salg av 2 spillere. Men store beløp blir satt av på fond og en del brukes til å bygge tak over tribuner for 1000 flere tilskuere; en ren investering (tilskuere uteblir, hvis det ikke er tak over sitteplassene!).
Haug summerte opp ved å fortelle at man i klubben har spesielt gode ledere på alle nivåer. I sum har man klart å bygge en kultur.

Foredragsholderen fikk en del spørsmål; ble takket av presidenten med en avlang pose. Stor applaus!

Presidenten slukket de to lysene og minnet om neste mandags møte, der Trond Henriksen fra Kirkens Bymisjon skal snakke om sin bok ”Ingen murer er for høye”.

Takk for i kveld og Vel Hjem! 
19 mars. Hvem styrer Stortinget

19. mars 2018

19 mars. Hvem styrer Stortinget

Presidenten ønsket velkommen til 30 medlemmer, 2 inviterte, potentielle medl., og til 3-4 ektefeller. Spesielt velkommen til kveldens foredragsholder!
Så tente han 2 lys: et for fred og frihet, ett for vennskap.

19. FEB. INGEN MURER ER FOR HØYE

20. februar 2018

19. FEB. INGEN MURER ER FOR HØYE

Presidenten ønsket velkommen til 26 medlemmer og 5 gjester. Spesielt velkommen til Trond Henriksen, kveldens foredragsholder.
Presidenten åpnet med å tenne 2 lys: ett for fred og frihet, ett for vennskap.

12. Feb. Sarpsborg 08

15. februar 2018

12. Feb. Sarpsborg 08

Presidenten ønsket velkommen til 25 medlemmer og spesielt velkommen til Cato Haug, styreleder i fotballklubben ”Sarpsborg 08”!

5. FEB. KAFFEMØTE

15. februar 2018

5. FEB. KAFFEMØTE

Presidenten ønsket velkommen til 25 medlemmer, idet han tente 2 lys: ett for fred og ett for vennskap.

15. Jan. Aldersoptimering

15. januar 2018

15. Jan. Aldersoptimering

Et stort antall medlemmer og gjester møtte opp for å høre
prof. Börge Bjelke foredra om aldersoptimering

18. september. Om Geologi

19. september 2017

18. september. Om Geologi

Presidenten ønsket velkommen til 27 medlemmer og en ledsager. Kveldens oppsatte foredrag ble erstattet av et uhyre interessant foredrag av John Ljøner Andersen

4. sept. - Guvernørbesøk

6. september 2017

4. sept. - Guvernørbesøk

Presidenten ønsket velkommen til 19 medlemmer og til DG Yvona Holbein og ass.DG Even Jahren.

28. august. - Kaffemøte

28. august 2017

28. august. - Kaffemøte

Presidenten ønsket velkommen til kaffemøte. 28. medlemmer til stede. Det ble fremlagt - og enstemmig vedtatt - styrets regnskap for 2016/17 og budsjett for 2017/18.

21. august. - Reketur

23. august 2017

21. august. - Reketur

Fung. president Gunnar Skjerve ønsket velkommen ombord i slepebåten Tista til 13 medlemmer. Noen hadde måttet melde avbud i siste liten.

7. august. Sommermøte i Kluben.

7. august 2017

7. august. Sommermøte i Kluben.

Sommermøte i lille peisestue. Presidenten kunne ønske velkommen til 22 medlemmer. Det ble trangt om plassene; men dessto bedre stemning!

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Haldens Klub
Adresse: Borgergt. 5
Postnummer: 1767
Sted: Halden
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

Sommermøte
2. aug. 2021, 19.00 - 20.00

Møtested, spisesalen Haldens Klub

Reketur med MS Tista
9. aug. 2021, 18.00 - 20.00

Påmelding kommer. Slutt tidspunkt kan variere

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...