Web Analytics Made
Easy - StatCounter

7. august. Sommermøte i Kluben.

Sommermøte 

Presidenten ønsket velkommen til 22 medlemmer i lille peisestue (fung. sekr. mente vi var 21…). Erling stod for kaffeserveringen.
Bursdager:  Ivar Gjetnes fyller år i morgen (74), vi gratulerer!

Oddvar Ryen meldte seg riktig nok ut av foreningen i vinter, men var jo ”egentlig en av oss” gjennom mange år. Han ble bisatt sist tirsdag, 1. august. Vi sendte blomster, og det var flere medlemmer til stede ved seremonien på Os.

Presidenten ville finne frem til diskusjonstema for kvelden og brakte med seg et par aviser. Første tema: kan Saugbrugsforeningen gå konkurs? Norske Skog; ja. Men noen må jo kunne ta over Saugbrugs! B M Hansen fortalte at han i sin tid hadde fått overta noen aksjer i bedriften, men de er i dag ikke verd det papiret de var trykket på… Det var selvsagt ulike oppfatninger. Vi får håpe det beste!

Presidenten refererte til diverse avis-innspill om de såkalte ”norske verdiene”, med vafler, demokrati, osv. Siterte dagens innlegg i Aftenposten av Rø Isaksen, som mener at vi er vel ikke alene om disse verdiene. For øvrig har en politiker gått pilegrimsleden og en har klatret opp på en ”steinsak”.

Presidenten refererte videre til en artikkel: vi som fortsatt elsker Amerika; større takhøyde. I Amerika har man gjennom noen århundre klart å løfte takhøyden så mye, at det er plass for de fleste religioner, hudfarger, legninger, klesdrakter, osv., og alle kan identifisere seg som amerikanere. En vesentlig sak ved amerikansk identitet er troen på fremtiden.Forslaget om å få satt opp et HALDEN-skilt på Festningen ble tatt opp. Flertallet i kveld lot til å være sterkt negativt innstilt til forslaget. ”Hvis man ikke vet hvor man kommer, når man kjører inn i byen, så har man kjørt feil!” Det ble også referert til et ”kunstverk” som var blitt hengt opp i festningssiden for noen år siden.

Øivind ville over til samtale om oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. Det ble mye diskusjon om oljen.. Om noen år er oljen kanskje ikke noe verd. ”Det blir bare elektriske biler”. Referenten minnet om at oljen brukes i kjemisk industri, ikke minst i ulike plastindustrier og som råmateriale for ”micro-teknologi”.

Etter hvert ble samtalen dreiet over på masseturismen og enkelte ulemper ved den. Dette gjelder ikke minst store deler av Nord-Norge, der forholdene ikke på noen måte er lagt til rette for det. Bjørnar har observert en del av dette på Senja i sommer. Besøkte bl.a. et sted, der et firma leier ut aluminiumsbåter med påhengere til fiske. På land et eget ”fiskemottak”, der turistene kan sløye og pakke fisken sin.  Og det tas mye fisk! Bjørnar – og flere – har observert at mange bare tar med seg de aller beste bitene av fisken, mens masser av god mat bare blir kastet. Turistene tilbys også frysemuligheter for den ferdigpakkede fisken. – Det mangler veier for så store flokker med folk, og det er dårlig med toaletter. Skal man bygge ut asfaltveier i stor stil, så blir jo ikke lenger Norge det landet med tilnærmet urørt natur, som turister gjerne vil oppleve.

Plutselig var vi alle tilbake til Halden og Idefjorden: det gamle steinhoggermiljøet. Man kom inn på Monolitten og prosjektet med  å lage en tremodell av den opprinnelige granittblokken. Det er Arne Omholt som er prosjektleder, med bl a John Solberg og ordføreren som ivrige deltakere i prosjektet. Diskusjonen ebbet ut i et nærmest enstemmig ønske om at steinhoggervirksomheten burde tas opp som et tema på et ordinært Rotary-møte, og at man burde samlet gjøre ekskursjoner både langs fjorden og opp til ”Liholtmiljøet”.  Like før kl 20 lovet presidenten ikke å glemme dette, men ville komme tilbake til emnet i løpet av våren 2018.
Vel Hjem!

 

 


 
19 mars. Hvem styrer Stortinget

19. mars 2018

19 mars. Hvem styrer Stortinget

Presidenten ønsket velkommen til 30 medlemmer, 2 inviterte, potentielle medl., og til 3-4 ektefeller. Spesielt velkommen til kveldens foredragsholder!
Så tente han 2 lys: et for fred og frihet, ett for vennskap.

19. FEB. INGEN MURER ER FOR HØYE

20. februar 2018

19. FEB. INGEN MURER ER FOR HØYE

Presidenten ønsket velkommen til 26 medlemmer og 5 gjester. Spesielt velkommen til Trond Henriksen, kveldens foredragsholder.
Presidenten åpnet med å tenne 2 lys: ett for fred og frihet, ett for vennskap.

12. Feb. Sarpsborg 08

15. februar 2018

12. Feb. Sarpsborg 08

Presidenten ønsket velkommen til 25 medlemmer og spesielt velkommen til Cato Haug, styreleder i fotballklubben ”Sarpsborg 08”!

5. FEB. KAFFEMØTE

15. februar 2018

5. FEB. KAFFEMØTE

Presidenten ønsket velkommen til 25 medlemmer, idet han tente 2 lys: ett for fred og ett for vennskap.

15. Jan. Aldersoptimering

15. januar 2018

15. Jan. Aldersoptimering

Et stort antall medlemmer og gjester møtte opp for å høre
prof. Börge Bjelke foredra om aldersoptimering

25. juli. - Restaurant Fabian

25. juli 2016

25. juli. - Restaurant Fabian

Hyggelig middagsmøte på Fabian Restaurant & Pannekakeri. Grunnet ferietid og sterk varme møtte bare 10 personer opp.

19. juli 2016

18. juli - sommermøte

Vakkert sommervær. Bare 11 medlemmer møtte opp i lille peisestue. Men det ble rikelig med diskusjoner!

11. juli. Jordbærmøte hos John Solberg

18. juli 2016

11. juli. Jordbærmøte hos John Solberg

Mange hadde møtt opp til dette populære sommermøtet hos Astrid og John. Dette til tross for litt surt og dårlig vær.

27. juni - Halden Rotary klubbs sommeravslutning

27. juni 2016

27. juni - Halden Rotary klubbs sommeravslutning

Til Herregårdskaféen kom etter hvert 24 medlemmer og 3 gjester, samt ektefeller, - til sammen 39 personer. Et nydelig tapas-bord var satt frem, og samtlige spiste og skravelt livelig frem til kl 19.15.

20. juni - foredrag om jernbanes sikkerhetsprinsipper

20. juni 2016

20. juni - foredrag om jernbanes sikkerhetsprinsipper

Presidenten ønsket sine Rotary-venner velkommen til Rotary-årets siste møte med foredrag, som var om utvikling av jernbanens sikkerhetsprinsipper.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Haldens Klub
Adresse: Borgergt. 5
Postnummer: 1767
Sted: Halden
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...